HAARLEM

Wonen in historisch Haarlem

De rijke geschiedenis ‘kleurt’ Haarlem. Slenter door de kronkelende straatjes en om de Grote Markt, loop langs ’t Spaarne en geniet van alles wat er te zien is. De geschiedenis van Haarlem gaat wel tien eeuwen terug en wat een geluk dat deze rijke historie zo goed bewaard is gebleven. 

Fiets in 10 minuten naar hartje Haarlem

Het Slachthuisterrein ligt net even buiten het centrum van Haarlem. Op de fiets is het maar 10 minuten en dan ben je al op de Grote Markt in hartje Haarlem.

Haarlem, daar kun je alleen maar van houden

Het is niet zo vreemd dat de stad al meerdere malen ‘awards’ in de wacht heeft gesleept voor de  leukste, meest gevarieerde winkelstad van Nederland. En dat is niet alleen maar te danken aan het bijzonder gevarieerde winkelaanbod. Ook de vele culturele mogelijkheden en horecagelegenheden dragen hieraan bij. 

Haarlem bruist

Jong of oud. Je vervelen in Haarlem is geen optie. De stad bruist. Altijd! Standaard is er altijd wat te beleven op cultureel en muzikaal gebied. Daarnaast leeft de stad geregeld op door landelijk bekende evenementen en festivals.

Slachthuisbuurt

De Slachthuiswijk is gelegen ten oosten van het centrum, ten oosten van het Rozenprieel aan de andere kant grenzend aan het Reinaldapark. Midden in de wijk staat het voormalige slachthuis dat nu herontwikkeld wordt. In deze buurt wonen circa 5400 mensen. Iets meer dan de helft van de bebouwing, voornamelijk eengezinswoningen, dateert van voor de Tweede Wereldoorlog.De gemeente Haarlem werkte de afgelopen jaren samen met woningbouwcorporaties Ymere, Elan en Pré Wonen aan het herstructureren van de Zuidstrook van de Slachthuisbuurt.

INTERESSE IN WONEN IN SLACHTHUISDISTRICT?

MELD JE HIER AAN!

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.