ARCHITECTUUR

Het slachthuisterrein is een redelijk gaaf bewaard gebleven monumentaal Slachthuiscomplex uit de vroege 20ste eeuw. De gebouwen die er nu nog staan - Slachthuis, directeurswoning, kantine en stallen - zijn het zeer waard om voor de toekomst behouden te blijven. In het plan worden de aanbouwen uit latere decennia weer verwijderd en wordt de geschiedenis weer zichtbaar gemaakt.

De nieuwbouw sluit op respectvolle wijze aan op het unieke historische complex dat de basis vormt voor een nieuwe, toekomstbestendige leefomgeving. De architectuur van de nieuwbouw is ingetogen om de positie van het Slachthuis te benadrukken, maar kent wel een hoge mate van differentiatie.

De architectuur draagt bij aan mogelijkheden om elkaar te ontmoeten (bijvoorbeeld met aantrekkelijke ontmoetingsplekken en hoge vides aan het plein), biedt ruimte voor mensen om hun eigen droom te realieren (zowel in gebruik als afbouw) en refereert met haar nieuwe woningen aan de omgeving.

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.